Maan kaarevuuden laskurit

Maan kaarevuuden laskureita on kait useampiakin, mutta teen tässä linkitykset vain muutamaan. Laskurit  antavat saman tuloksen, olipa sitten etäisyys tarkasteltavaan kohteesen kuinka pitkä tahansa (kuitenkin max neljäsosa fiktiivisen maapallon ympäryysmitasta) koska syötetyt tiedot perustuvat samoihin laskukaavoihin joita myös AutoCadiin on syötetty, ja siksi ne pitävät varmasti paikkansa. Eroja voi syntyä jos webmasterit lähtevät sorkkimaan koodia huolimattomasti ja sen jälkeen tallentavat tiedoston. Yksi oli tehnyt niin, tietenkin huolimattomuudessaan päivityksiä tehdessään. Otin häneen yhteyttä sähköpostilla ja kerroin epäkohdasta, jolloin hän korjasi vian nopeasti, ja sai taas ohjelman pyörimään niinkuin piti.

Jos yhden laskurin tulos heittää verrattuna muihin laskureihin niin sellainen vika kyllä löytyy nopeasti, jos vertailuja lähtee tekemään niiden kesken. Siksi vertailujen tekeminen on joskus hyvä tehdä, etenkin jos laskureita ei ole käyttänyt pitkään aikaan. Mikäli eroja esiintyy, ei inhimmillisten virheiden takia, erot ovat hyvin marginaaliset, ja nämä marginaaliset erot johtuvat ainoastaan siitä syystä, että kaikki laskurit eivät näytä tuloksessa enää kolmatta desimaalia, jolloin teoreettista heittoa voi syntyä alapuolella esitettyjen laskureiden tuloksissa ( kuitenkin max 1 senttimetri, jolla ei ole mitään käytännön merkitystä).

Käyttämäni Maan kaarevuuden laskurit ovat seuraavat:

Nimetty otsikkojen mukaan…

  1. Earth Curve Calculator
  2. Automated Calculator for Earth Curvature
  3. Distance of the horizon
  4.  Omni Calculator

 

Muista syöttää laskuriin myös silmän korkeus

Mikäli laskelmissa ei huomioida kameran silmän korkeutta merivedestä,  se on ilmeinen virhe, ellei sitten kamera lähes ui vedessä (mikä sekin on virhe, koska kamera todennäköisesti kastuu ja saattaa mennä rikki). Eräs ruotsalainen mies joka on litteän Maan ystävä, hän innostui kun oli talvella jään päällä. Hän näki pilkkijän muutaman kilometrin päässä. Hän otti pilkkijästä superzoomilla videokuvaa ja iloitsi kun pystyi näkemään koko pilkkijän vartalon. Se oli hänelle todiste siitä että Maa on litteä. Hän ei kuitenkaan huomioinut että hän ei pitänyt kameran linssiä mahdollisimman lähellä jäätä, ja myöhemmin hän ei ottanut laskelmaan mukaan linssin korkeutta, jolloin hänen todisteensa ei loppujen lopuksi ollutkaan mikään todiste litteästä Maasta. Käytä siis laskureita ja syötä molempiin sarakkeisiin tarvittavat numerot!

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*