WordPress Webhotellissa nimeltään SiteGround

Minä, Petri, olen tämän sivuston admin. Sivustoja minulla on muutamia.

Tämän sivuston webhotellina on Siteground. Heidän serverillään minulla on toisenkin sivuston kotisivutila, mutta se ei ole WordPress-sivusto, vaan sisällönhallintajärjestelmänä on Joomla. Pidän molemmista, mutta nyt valitsin Wordpressin koska se rankkaa googlessa hivenen (tai mahdollisesti paljonkin) paremmin kuin Joomla-pohjainen sivusto. Syytä en tiedä, mutta ehkä se selvinnee aikanaan. Google pitää WordPressistä. Sellainen käsitys minulle on muodostunut.

Webhotellina on Siteground  mm. WordPressin takia

Siteground on panostanut vahvasti siihen, että sisällönhallintajärjestelmä WordPressin asentaminen olisi mahdollisimman helppoa asiakkailleen. Sen saa asennettua suurin piirtein yhden napin painalluksella. Itse asensin sen vajaa puoli tuntia sitten ja olen jo nyt täydessä vauhdissa täällä kirjoittelemassa. Toisena vaihtoehtona voisi olla Joomlan asentaminen, mikä ei sekään ole huono vaihtoehto. Molemmat hoituvat heidän kauttaan vaivattomasti ja nopeasti (noin 1-4 minuutissa kun olet painannut ”asenna”-nappulaa).

Heillä on myös automaattinen WordPress-päivitysten asennuspalvelu. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin hyväksyä sen kerran, jonka jälkeen, kun päivitys on asennettu, saat siitä tiedotteen sähköpostilla. He tekevät sinulle myös sivustosi päivittäisen varmuuskopioinnin. Sekin tapahtuu aina automaattisesti.

Vuosien varrella olen ollut monissa webhotelleissa asiakkaana, ja voin vakuuttaa että Sitegroundin serverit ovat yleensä nopeita reagoimaan sivustosi klikkauksiin, siis yksittäisten sivujen latautumisaikaan. Heidän Suomea lähin serveri on tällä hetkellä Alankomaissa ja se lienee yksi syy nopeuteen. Siellä minunkin sivustot ovat. He myös päivittävät serverinsä laitteistot usein ja lisäävät kapasiteettia aina sitä mukaa kun heille tulee lisää asiakkaita.

Web Hosting

Jos sinulla on tarve hyvälle ja edulliselle webhotelille niin kannattaa harkita heitä. Sanon sen aidon rehellisesti, koska olen muiden servereillä saanut kokea hitautta ja kankeutta sivustojen latautumisessa koska he ahnaasti vain haalivat lisää asiakkaita, mutta eivät päivitä kapasiteettiaan samaan tahtiin.

Käypä heidän kotisivullaan ja lue siellä miten heidän asiakkaat kehuvat heitä maasta taivaaseen. Tiedän että he kirjoittavat aidon rehellisesti. En minäkään viitsisi kehua heitä jos en tiedä mistä kirjoitan. Jos tulee ongelmia jossakin, niin heillä on chattipalvelu josta ei tarvitse maksa mitään erikseen. Siellä olen saanut heihin yhteyden aina muutaman minuutin sisällä, joskus jopa alle minuutin. Tosin varsinaisia ongelmia on ollut vain pari kertaa, mutta ratkaisu niihin on hoitunut nopeasti ilman turhia tai tahallisia viiveitä.

Yksi toinen hyvä webhotelli mitä olen käyttänyt on hostgator.com, mutta se oli mielestäni jonkun verran hitaampi. En tiedä syytä, mutta ehkä siksi että serverit olivat USA:ssa, tai että laitteistot olivat alimitoitetut, tai että niitä oli liian vähän suhteessa asiakkaisiin. Heidän chattipalvelunsa oli myös hitaampi ja välillä sai odottaa avustusta kyllästymiseensä saakka.

Sivustosi latautumisaika vaikuttaa tätä nykyä merkittävästi siihen kuinka hyvin Google rankkaa sen. Hyvään rankinkiin vaikuttaa moni muukin tekijä, mutta edellämainittu asia on yksi merkittävä tekijä, ja siksi yksi hyvä syy edes harkita Sitegroundia.

Luulin tietäväni jotain (vaikka en välttämättä paljon) koska aikoinaan luin netistä lähes kaiken mitä siellä opetettiin SEO:sta (Search Engine Optimization= hakukoneoptimointi).  Tosin siitä on aikaa useita vuosia, ja rankinkien säännöt on päivitetty moneen kertaan poissaoloaikanani. Joten en minäkään koe enää olevani mikään ekspertti asiassa. Joka tapauksessa, kukaan ei noita salaisia algoritmeja tiedä tarkasti, paitsi vain harva sisäpiiriläinen, sillä Google muuttaa niitä jatkuvasti. Esimerkiksi meta-keywordeilla ei ole tätä nykyä enää juuri lainkaan merkitystä, silloin kun kyse on hakukoneoptimoinnista. Enemmän ratkaisee nykyään sisältö ja käsiteltävän teeman runsaus, sekä kirjoitusten laatu. Silläkin  on merkitystä, kuinka suositut sivut ovat, ja kuinka usein siellä on uudelleen käyntejä samoista IP-osoitteista, sekä todennäköisesti myös sessioiden kestot, ja ulkopuolisten linkkien määrä sivustollesi.

Tätä nykyä on turha yrittää huijata Googlen hämähäkkejä. Sekin on otettu huomioon, että avainsanoja ei saa esiintyä liian usein, mutta ei toisaaltaa liian vähänkään. Google huomio selkeästikin suomenkielen perusanojen eri taivutusmuodotkin, mutta ei rankaise helposti jos avainsanan eri muotoja on useita.

Jälkilisäys 14.8.2016:

Nettisivustoni jumiutui – korjasivat vian ilmaiseksi

Viime yönä lakkasi nettisivuni näkymästä netissä (tietääkseni ensimmäistä kertaa jonkun virheen takia), ja tänä aamuna havaitsin että se ei vieläkään lataudu näkyviin, enkä päässyt edes Adminin ohjauspaneeliin kirjautumaan sisään. Otin heti yhteyttä SiteGroundin HelpDeskiin, avaamaalla Chatti-ikkunan. Odotin noin 30 sekuntia kunnes joku henkilökunnasta tuli juttelemaan (12 asiakasta oli jonossa ennen minua). Kerroin chatissa ongelmani englanniksi, kaikkine kirjoitusvirheineen, keskustelija pyysi odottaamaan, meni asetuksiin ja teki pienen muutoksen asetuksiin. Noin 3 minuuttia myöhemmin sivusto oli taas täydessä toiminnassa ja pääsin Adminin ohjauspaneliin käsiksi. Palvelu ei maksanut mitään ylimääräistä, vaan sisältyi kuukausihintaan. Todennäköisesti ongelma johtui siitä, että olin asentanut WordPressin ”virheellisen” lisäosan (Plugin); ”Access Category Password”. Nyt taas kaikki skulaa, kuten myös tuo lisäosa, ja aurinkokin alkoi äsken paistamaan.

Web Hosting

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*