Dokumenttielokuva ”The last Man on the Moon” (mm. Apollo 17)

Harmaahiuksinen mies (kuvassa alempana) on dokumentin tarinankertojana.

Jos olet saanut salasanan, kirjoita se alapuoliseen kenttään ja kirjaudu sisään, niin pääset lukemaan artikkeleita VIP-alueella.

Share

4 Kommentit

  1. Pultti kuvassa on varmaan naamioidun jääkaapin säätöjalka, pitäähän kuvauspaikalla olla kylmää juotavaa, sähköjohtokin näkyy oikealla puolella kaappia.

    • Kylmä juoma virkistää kun tulee hiki monikerroksisessa suojapuvussa. Tosin en tiedä, tuleeko se hiki ennen kiehumispistettä vai vasta sen jälkeen, kun avaruudessa ei kuulemma huimat lämpötilat niin pahoilta tunnukaan. Kerrotaan että siellä ei ole ilmakehää. En ole itse päässyt katselemaan paikan päälle. Tuskin kukaan muukaan ihminen. Mutta kyllä ne kraatterit hyvin näkyy pimeällä P900-kameralla. Kertovat Kuun pinnassa olevan plussa asteita vähän yli sata celsiusta, mutta ei sitten ilmeisesti kiehuta eikä kuohota. Ei vaikka uskovat että pinnan alla on reippasti yli tuhatta astetta celsiusta. Tosin lämpötilat eivät ole aina samat kertomuksissa. Niissä on suuria eroja. Riippuu ihan siitä että keltä ne tiedot ammentaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*